„Az élvezet szubjektív érzékelésének van még egy jellemzője, amivel az okos hedonistának tisztában kell lennie: a csúcs-vég effektus. (…) mindössze két pillanatfelvétel” formálja a véleményünket: az, hogy milyen jó avagy rossz volt az élmény a tetőpontján és mennyire volt kellemes vagy kellemetlen a végén.” (Szex, drogok és csokoládé – Az élvezet tudománya (Paul Martin, HVG, 2010))
Ez legújabb szakmai blogomnak az első bekezdése. Témája: Lehetünk-e módszeresen boldogok a munkánk során? Ez is, mint a többi szakmai írásom, cégünk honlapján honlapján olvasható: http://ascon.hu/2012/08/jobb-mint-a-fokhagyma-csucs-veg-effektussal-az-energiavampirok-ellen/
Olvass, lájkolj, kommentelj és csatlakozz az ASCON Consulting fészbúk-oldalaihoz:
http://www.facebook.com/#!/ascon.valtozas
http://www.facebook.com/#!/pages/Stressz-%C3%A9s-energiamenedzsment/353763831308806
Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése