2012. szeptember 16., vasárnap

Almaszedés a pálinkákhoz vs tüntetés - Te melyiket választod vasárnap délután?

Egy tüntetés margójára
A normális válasz: az almaszedés. Egy normális országban. Ahol a politika nem szól bele abba, hogy kivel, mikor, miért szeretkezel; ahol bárhol is történik az erőszak, azt büntetendőnek tekinti; ahol a demokratikus keretek között kapott felhatalmazását nem a diktatúra kiépítésére használja fel.
A kulcsszó az önérvényesítés. Nem szabad megállni a barátok közötti beszélgetésnél, fészbúk-hőbőrgésnél....
Ha most hagyjuk, hogy így lesöpörjenek egy népi kezdeményezést; így semmibe vehessenek kiszolgáltatott embereket; így lehessen beszélni nőkről – akkor megérdemeljük, ami jönni fog.

Ne legyenek kétségeink: ma azt mondják meg, mitől számítasz jó asszonynak – de már folyamatosan megmondják, milyen zenét és hol hallgathatsz, milyen iskolába járathatod a gyereked és ott mit tanulhatnak a világról; és még 1-2 lépés és látszatdöntésed lesz a politikai vezetők kiválasztásában is.
Ezért kell elmenni ma délután is és még az előttünk álló sok-sok napon azokra az eseményekre, amikkel ki tudjuk kényszeríteni a politikai vezetőkből a párbeszédet.

Köszönöm férfibarátaimnak a beszélgetéseket, amivel eljutottam a véleményemhez (különösen a szerda délutáni romkocsmásat ) és a páromnak, aki a gyerekekkel szedi az almát, amíg én a Kossuth téren leszek. És közben büszke rám is és magára is.
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése