2012. augusztus 17., péntek

"Te is csak egy szemét vagy!" - jönnek a félelem hiénái


Nagyon kemény, az  ami az utóbbi 2 hétben felerősödött a globális változásokról a hírek, blogok, fészbúkmegjelenések áradatában. Már régóta "tudhatjuk", hogy:
  • Nem lesz mit ennünk
  • Az emberiség megtisztítására esküdtek össze az oltásokat, génmanipulált növényeket kitalálók
  • Jön a világvége
Mintha 2 szinten menne a "megpuhításunk": egyrészt régóta nyomatják a "baj van!"-t - joggal. László Ervinék Harmadik évezred című könyvét olvassa a párom A Budapest Klub 1997-es jelentése már komolyan ír a saját kulcs-erőforrásaink feléléséről: el fog fogyni az oxigén, a víz és nem lesz elegendő termőtalaj. Vegyük észre: nem az olajról szól, hanem annál sokkal alapvetőbb erőforrásokról!
Ennek ismeretében a génmanipulált növényekről, államilag durván kontrollált vetőmag-termesztésről stb. szóló hírek ténylegesen ijesztőek.
Másrészt az idei aszály (miatt? vagy arra hivatkozva?) a kiindulópontja a várható élelmiszerválság napi szintű sulykolásának. Csak hogy szokjuk az áremelkedéseket, a hisztériás híreket és - ki tudja - a néhány hónap múlva megjelenő kormányzati rendelkezéseket (ld. előző bekezdés).

Ehhez jönnek a válság miatt amúgy is felbukkanó összeesküvés-elméletek (olvasd el az ELLE júliusi riportját Görögországról, ahol szélsőségek kétségbeesésükben arról fantáziálnak, hogy az EU repülőről szórja az ország manipulációját segítő tudatmódosító szereket, vagy mi - és jusson eszedbe a nálunk is terjedő hasonló hírek).

"Túlélő leszel vagy ...?"

És ilyenkor megjelennek a félelem hiénái és szépen elkezdenek felzabálni:
  1. "Szemét vagy, mert azt eszel, mert a jövődet zabálod fel, mert nem tudsz mit kezdeni a helyzeteddel... Nem számítasz!" - sugallják első körben
  2. "Kivéve, ha..." - és itt jönnek a saját szempontjaik, okosságaik, jótanácsaik
  3. "És ha ilyen leszel, akkor te is azok közé a kiválaszottak közé tartozol, akik.." - és persze jön hozzá a szerencsétlen lemaradók leírása is.
  4. "De ez persze áldozatokkal jár... de mi itt vagyunk, és segítünk"
  5. "És akkor közösen leleplezzük / legyőzzük / megbüntetjük a gonoszokat és eltakarítjuk / megoldjuk az érdemteleneket".
Ez a "Majd mi megmentünk téged!" manipuláció matematikája, amiből várhatóan egyre többet tapasztalhatunk:


FÉLelem + FÉLigazság +
FÉLinformáció + FÉLrevezetés

Ausztrál megoldás világvégére :)

Mi lesz a globális vízhiány korában? Nzzük meg a Tank Girl-t, ebből látszik, hogy az ausztrálok már majd 20 éve tudják, mi a jövő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése